Home Blogu

Blogu

Eksperienca ime përgjatë studimit Master në Gjermani

Unë fillova të mësoj gjuhën Gjermane para se të isha në Gjermani. Kam ndjekur kurse intensive në vendlindje, si mënyrë përgatitore për hapin tim...
Tre të rinj nga Kosova udhëtojnë në Gjermani për shkollim

Tre të rinj nga Kosova udhëtojnë në Gjermani për shkollim

Ymer Gashi (24), Riad Maloku (22) dhe Ekrem Gjonbalaj (20), janë tre të rinjtë e radhës që kanë udhëtuar në Gjermani, në ndërmarrjen “Wurm...
Work and Travel in Deutschland

Work and Travel në Gjermani

Shumë prej nesh kanë dëshirë të shëtisin botën, të takojnë njerëz të rinjë e interesant dhe të kalojnë kohë me ta dhe kulturën e...
Studentë shqiptarë në Gjermani

Studentë shqiptarë në Gjermani

Të studiosh jashtë vendit është një sfidë, e kjo sfidë bëhet më e vështirë në Gjermani, për shkak të gjuhës dhe mënyrës së edukimit....
german mpu for foreign students

MPU Gjermane për studentët e huaj

Një Kontroll psikologjik dhe mjekësor ( shkurtesa MPU) mund të realizohet për secilin person në Gjermani. Gjithashtu edhe të huajt cilët janë përkohsisht (...
germany student time management advice

Planifikimi kohor

Planifikimi i parapërgaditjes së studimit semestral dhe gjithashtu studimit jashtë vendit përmban në vetvete shumë punë. Ka shumë pyetje të hapura për të sqaruar...
International Students in Germany

Gjermania heq pagesën për studime në fakultete

Berlin, 31 janar – Studimet në institucionet e arsimit të lartë në tërë Gjermani së shpejti do të jenë pa pagesë, pasi për këtë...